Miracle Morning

“Een uitzonderlijk leven gaat om dagelijkse, voortdurende verbeteringen op de gebieden die er het meest toe doen.”
Robin Sharma

Het boek stond al heel lang op mijn lijstje en vorige maand heb ik het eindelijk gelezen: ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod. Hij bepleit het dagelijks (bij voorkeur in de ochtend) doen van zes oefeningen zodat jij leeft naar je volle vermogen. Vier van deze oefeningen heb ik inmiddels ge├»ntegreerd in mijn leven: mediteren, schrijven in mijn dagboek, affirmaties en lezen. De vijfde en de zesde gaan af en toe door mijn hoofd: bewegen en visualiseren. Regelmatig denk ik “bewegen en visualiseren” zou ik graag ook nog toevoegen aan mijn dagelijkse routine.

Mmm… waarom heb ik dit boek niet geschreven haha. Het boek inspireert mij om deze oefeningen dagelijks te (gaan) doen. Om deze oefeningen te integreren in mijn dagelijkse routine. Hier ga ik vandaag mee beginnen! En ik ga hierover schrijven. Om te reflecteren en te inspireren.

Ook wil ik wekelijks, op maandag, nog wat andere punten uit hoofdstuk 2 van het boek ,’de 95% reality check’, overdenken…. Ook hier ben ik vandaag mee begonnen. Als je je ‘droomleven’ wil leven, zorg er dan voor dat je een levensdoel of meerdere levensdoelen hebt, aldus Hal Elrod. Zelf vroeg ik mij eerst af wat vind ik nu echt belangrijk in het leven? En wat is mijn droomleven? Leid ik nu dat droomleven? Op welke gebieden wel? En op welke gebieden niet? En waar ligt dat nu aan?

Eigenlijk leid ik al op heel veel gebieden mijn droomleven. Ik werk ook regelmatig met ‘drie maanden doelen’. Hierdoor houd ik mijn focus, vraag ik mijzelf regelmatig af, wat vind ik belangrijk? Welke behoeften heb ik? Word hieraan voldaan? Zo nee, zou ik willen dat daar wel aan wordt voldaan? En zo ja, op welke termijn en wat ga ik hieraan doen? Het laatste jaar heb ik dit eerlijk gezegd wel laten verslonzen, dus een mooie aanleiding om ook dit weer op te pakken.

Voor de komende drie maanden zijn mijn doelen:

Dagelijks de Miracle Morning routine oppakken:

– Elke dag 30 minuten mediteren
– In mijn dagboek schrijven. Ik schrijf hierin ook mijn affirmaties voor de dag:
“luisteren” en “kies niet de makkelijkste weg maar de juiste”.
– Visualiseren (hier moet ik mij nog wel in verdiepen, doe ik nu eigenlijk niets mee)
– Bewegen: mijn standaardoefeningen of 30 minuten fietsen/wandelen.
– Lezen, 10 bladzijdes, in het boek stop met aardig zijn.

Dit vind je misschien ook leuk